InstrumentenIndoorOutdoorSpeciaalWorkshops
Werkvormen - Speciaal
greep assortiment
Opblaasbare schuine helling

Doel is om als team de bovenverdieping op 5 meter hoogte te bereiken met alleen gebruikmakend van de Human Resources, dus geen hulpmiddelen. Dit is een uitdagende teamoefening oefening die voldoening geeft als het doel wordt bereikt.
Paarden mennen

Van het mennen van paarden de basisbeginselen van managen leren. Deelnemers maken eerst contact met het paard, voeren een join up uit, gaan longeren, rijden aan de lange teugel en zitten op de bok met de teugels in handen. Daarnaast wordt in teamverband een parcours afgelegd. Regelmatig zijn er reflectiemomenten; van het paard en de begeleiders. Er wordt een vertaalslag gemaakt van het basisconcept van het mennen van paarden naar het managen van organisaties.
Schapen drijven met honden

Bordercollies zijn geboren om schapen te drijven. Als ze schapen zien dan zijn ze tot in hun diepste vezels hier met alle aandacht op gericht. Het samenspel tussen herder en hond maakt het mogelijk schapen daar te krijgen waar de herder ze hebben wil. Belangrijke voorwaarde is evenwel dat dit met innerlijke overtuiging plaatsvind. Zowel naar de hond als de schapen moet de herder overtuigend zijn willen er resultaten komen. Deze buitenactiviteit is bij uitstek geschikt om het resultaatgericht leidinggeven te versterken.
Varen met een schip

Varen met een schip op het IJsselmeer of de Waddenzee. Na instructie vormen de deelnemers de bemanning. Zo moeten zij de koers uitzetten, zeilen hijsen, zwaarden bedienen en het schip besturen. Onderweg worden er verschillende, onverwachte, manoeuvres uitgevoerd.
Zelf met een helicopter vliegen

Ervaar hoe het is om zelf een helicopter in de lucht (op lage hoogte) te houden. Je moet hiervoor handen en voeten gebruiken en zorgen voor een goede co÷rdinatie en afstemming. Vergroot de helicopterview en bevordert dat je meerdere handelingen gelijktijdig kunt verrichten.
Roelf Jager
Kenniscentrum Handel  Directeur Educatieve Dienstverlening en Ondernemerschap
"Echte ondernemers hebben lef en staan open voor een gesprek..."
lees testimonials
+31 0654974379
Wirelab Creative